"Každý japonský šéfkuchař věří, že jeho duše se stane součástí nože přesně od okamžiku, kdy s ním začne pracovat. Nikdy byste neměli vložit svou duši do myčky!" Masaharu Morimoto, expert na japonskou kuchyni a šéfkuchař   Extrémně ostrý japonský nůž GYUTOH je působivý svou stabilní čepelí v autentickém japonském tvaru. Nůž disponuje mimořádnou sílou řezu a je ideální na krájení masa. Vyšší hrot je optimální pro kolébkový/klouzavý styl krájení. 20 cm dlouhá čepel, záštita s jemným přechodem... Celý popis

Koupit za 9 030 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

"Každý japonský šéfkuchař věří, že jeho duše se stane součástí nože přesně od okamžiku, kdy s ním začne pracovat. Nikdy byste neměli vložit svou duši do myčky!"

Masaharu Morimoto, expert na japonskou kuchyni a šéfkuchař

 

Extrémně ostrý japonský nůž GYUTOH je působivý svou stabilní čepelí v autentickém japonském tvaru. Nůž disponuje mimořádnou sílou řezu a je ideální na krájení masa. Vyšší hrot je optimální pro kolébkový/klouzavý styl krájení. 20 cm dlouhá čepel, záštita s jemným přechodem a robustní ergonomická rukojeť zajistí, že máte nad řezáním plnou kontrolu. Nůž GYUTOH si svou oblibu získal i mezi šéfkuchaři západního stylu vaření.

 

Specifikace: délka čepele 20 cm, délka rukojeti 14,1 cm, hmotnost 0,214 kg

 

Řada nožů MIYABI 6000MCT kombinuje dokonalou funkčnost, jedinečný design a estetiku. Jejich impozantní vlastnosti ocení každý profesionál i nadšený kuchařský nováček. Japonské nože jsou unikátní především konstrukcí čepele a rukojeti.  Každý jednotlivý nůž je výsledkem autentické mistrovské práci z „města nožů“ Seki. Extrémně tvrdé jádro práškové oceli Micro Carbide MC63 je zapouzdřeno ve 2 vrstvách oceli. Speciální povrchová úprava čepele Tsuchime je ručně tepaná, strukturovaný povrch vytváří funkční originální vzhled. Tsuchime se v Japonsku přirovnává k Měsíci odrážejícímu se na hladině oceánu. Vzniklé prohlubně efektivně zabraňují přilnutí krájených surovin a nůž je extrémně výkonný. K dosažení ještě lepších vlastností oceli bylo použito unikátní kalení postupem CRYODUR®, během kterého je ledována při -196 ° C. Výsledný materiál se může pochlubit extrémní tvrdostí 63 Rockwella. Nůž je symetricky ručně broušený. Ruční tradiční ostření Honbazuke je prověřeno stovkami let práce nožířských mistrů. Jedná se o vícefázový proces broušení, kdy je nejprve nůž ostřen za pomoci vertikálního a horizontálního rotujícího brusného kamene a finálně je ostří doleštěno koženým honovacím řemenem. Robustní rukojeť z exotického dřeva Cocobolo Pakka je nejen dokonale vyvážená, ale i tvarově stabilní. Tmavý odstín dřeviny vzbuzuje luxusní dojem. Použitý přírodní materiál dokonale symbolizuje japonskou úctu k přírodě. Sofistikované zdobení rukojeti spočívá v detailech asijského stylu – nerezová patka s logem, mozaikově strukturovaný zdobný čep a zlatá a červená linka přinášejí silný estetický zážitek.

 

- Extrémně tvrdé jádro práškové oceli Micro Carbide MC63
- Tvrdost 63 Rockwella
- CRYODUR® – unikátní způsob kalení mrazem / temperování
- 3 vrstvy oceli
- Tsuchime povrch čepele – ručně tepaný
- Autentický, úzký japonský tvar
- Symetrický výbrus
- Honbazuke unikátní třífázové ruční broušení
- Vysoká retence ostří, odolnost proti korozi a optimální pružnost
- Ergonomická a tvarově stabilní rukojeť z exotického dřeva Cocobolo Pakka
- Dokonalé vyvážení pro pohodlnou práci s nožem
- Nerezová patka s logem
- Nesmí se umývat v myčce

 

Krása a preciznost jsou hlavní rysy japonské kultury, stejnou filozofii ctí i značka MIYABI z japonského Seki – centra japonského nožířství, již od 14. století. Japonský tradiční výrobce nožů spojil své precizní řemeslné zpracování s osvědčenými výrobní postupy a standardy německé značky ZWILLING J. A. HENKELS. Obchodní skupina ZWILLING si tak mohla své portfolio rozšířit o vlastní výrobu autentických japonských nožů a to přímo v centru japonského nožířského průmyslu.

 

Výroba japonských mečů je v Zemi vycházející slunce tradicí již po dlouhá staletí. Samurajské meče byly a jsou obdivovány pro svou jedinečnou eleganci, ostrost, krásu a technickou dokonalost. Precizně zpracované nástroje MIYABI s autentickou japonskou čepelí jsou důstojným následovníkem této tradice. Ohromující, bezmála „chirurgická“ ostrost nožů zachová strukturu používaných surovin. Buďte nároční jako japonští šéfkuchaři a vašim cílem vždy bude dokonale vypadající chutný pokrm.

 

Doporučení a údržba:

 

- Nepoužívejte nože ke krájení extrémně tvrdých surovin, jako jsou např. zmražené potraviny
- Nevystavujte nůž dlouhému kontaktu s vodou nebo solí
- Zabraňte ohýbání nože
- Pro zachování ostrosti je vhodné po použití nůž ručně umýt šetrným čisticím prostředkem a ihned osušit
- Chraňte ostří před nárazem
- Pokud nůž dlouho nepoužíváte, je vhodné ho zabalit do suché textilie nebo novinového papíru. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí
- Čepel můžete v rámci péče otřít hadříkem namočeným v oleji, zvýší se odolnost vůči korozi
- Skladujte nůž na bezpečném místě
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Zwilling
Materiál rukojeti dřevo
Délka ostří 20 cm
Délka rukojeti 14.1 cm